Öğrenci Profilindeki Özel Alanlar

Last updated: October 9, 2026

Özel alanlar, varsayılan alanların ötesinde öğrenci profillerindeki bilgileri takip etmenizi sağlar. Ofis bazında ayarlanır ve eklediğiniz herhangi bir alan, o ofisteki her öğrenci profilinde görünür.

Bunları nerede bulabilirsiniz?

Ayarlar → Ofisler → Özel Alanlar bölümüne gidin. Mevcut alanlar Tür, Etiket ve Kimlik bilgileriyle listelenir.

Özel alanlar tek bir ofise aittir. Başka bir ofisin alanları üzerinde çalışmak için üst çubukta ajans logonuzun yanında bulunan ofis seçiciyi kullanarak ofisleri değiştirin — burada bir arama kutusu ve Tüm Ofisler seçeneği bulunur.

Üç alan türü

  • Metin — örneğin acil durum iletişim kişisinin adı gibi serbest metin.

  • Açılır liste — tanımladığınız sabit bir seçenek listesi.

  • Tarih — örneğin pasaport son kullanma tarihi gibi bir tarih seçici.

Alan ekleme

  1. Özel alan ekle seçeneğini belirleyin.

  2. Alan Türü seçin.

  3. Alan Etiketi girin. Bu, öğrenci profilinde gösterilen addır.

  4. Açılır liste için Seçenekler alanını doldurun. Daha fazla seçenek eklemek için Başka bir seçenek ekle seçeneğini, bir seçeneği kaldırmak için çöp kutusu simgesini ve seçenekleri yeniden sıralamak için sürükleme tutamacını kullanın.

  5. Alan Kimliğini kontrol edin. Etiketten oluşturulur — "Tshirt Size" ifadesi tshirt-size olur. Kaydetmeden önce düzenleyebilirsiniz.

  6. Ekle seçeneğini belirleyin.

Alan, hemen o ofisteki her öğrenci profilinde görünür.

Alan Kimliği neden önemlidir?

Bir öğrenci ofisler arasında taşındığında Edvisor, özel alanları etikete göre değil, Alan Kimliğine göre eşleştirir. Aynı alanı kullanan ofislerde Kimliği aynı tutun; aksi takdirde değer aktarılmaz.

Kimlik, kaydettikten sonra değiştirilemez. Farklı bir kimlik kullanmak için alanı silip yeni bir alan oluşturun.

Alanı düzenleme

Alan satırının üzerine gelin ve kalem simgesini seçin.

Şunları değiştirebilirsiniz:

  • Alan Etiketi.

  • Bir Açılır Menüdeki Seçenekler — yeniden adlandırın, yeniden sıralayın, ekleyin veya kaldırın.

Alan Türü veya Alan Kimliği değiştirilemez. Alan kaydedildiğinde her ikisi de kilitlenir.

Kaydet'i seçin.

Alanlarınızı yeniden sıralayın

Bir satırın üzerine gelin ve bir alanı listede yukarı veya aşağı taşımak için sürükleme tutamacını (soldaki simge) kullanın.

Bir alanı silin

Alan satırının üzerine gelin ve çöp kutusu simgesini seçin. Şu konuda sizi uyaran bir onay mesajı görünür:

  • Bu alanda kaydedilen tüm bilgiler kaybolur.

  • Bu alan için ayarlanmış tüm Web-to-Lead formları çalışmayı durdurur.

Silme işlemi geri alınamaz. Onaylamak için Sil'i seçin.